Kåte og fulle folk er mest tiltrekkende

av Amalie_S  juli 1, 2009 at 10:33 pm (summazy) Stikkord:, , , ,

Sommerkveld, utepils og sommervin, sommerbrune kropper, lette sommerklær, kanskje nye til og med,
 - yes – vi liker å bli kalt attraktive.
Og summer det i ”sumarnatta” så er det vel bare deilig om vi blir stukket av Amors piler…?

Kåte og fulle individer kan  bli ganske innpåslitne, og er kanskje ikke så tiltrekkende som de kanskje mener de selv er, med mindre du er like kåt og full selv da….


Men det er noen som slett ikke synes du blir noe mindre tiltrekkende etterhvert som du blir fullere og fullere, der du sjangler rundt sene sommerkvelder.

 

De kommer listende med en brennende lyst når sommernatten senker seg, og får nærmest vann i kjeften av å være rundt deg. Noen kommer alene, andre ganger samler de seg i grupper og betrakter deg millimeter for millimeter, og de liker det de sanser. Intensjonen bak denne sykelige trangen for å komme nær deg, eller under den lille sommertoppen din er formering, ja, det er det.

 

Men det er ikke sikkert du synes det er like kos å bli omsvermet av denne gjengen. De er vel ikke akkurat av den sjarmerende sorten vi ønsker å ha rundt oss, og om du er såpass ved sans og samling at du registrerer noe, er det slettes ikke Amors piler som er på tur og stikker deg litt der bak.

 

Så snart solen er på vei ned, kommer de. Øverst på menylista er nemlig fra deg som dufter deilig, og som er både full og kåt. De elsker skygge, og synes lettkledte, kåte folk er ekstra tiltrekkende, og de registrer at du er full. Det mener iallefall mygg-ekspertene.


Resultater fra en undersøkelse som er publisert i Journal of the American Mosquity Control Associaton, har de funnet ut, og konstantert at det ER en sammenheng mellom kåte, fulle folk og antall myggstikk.
Tro det eller ei!
Så er du ute i sommervarmen og nyter et glass eller to, og kvelden siger på, ja da er det stor sannsynlighet for å få nærkontakt med mygg, knott eller klegg.

 

Noen hevder det finnes B-vitaminer i øl, og i all sin overbevisning hever de glasset med bryggas utepils av hjertens lyst og sier det er helsebrygg mot myggstikk.
Men det stemmer vel ikke HELT, skal vi tro denne undersøkelsen. (Mulig øl inneholder for lite B-vitaminer, eller har “feil” type B-vitaminer..)

 

I den japanske undersøkelsen som det er snakk om her, fikk iallefall en gruppe forsøkspersoner som hadde drukket øl, flere myggstikk enn forsøkspersoner som var edru.

 

 

Jan Lundström, som er insektsforsker ved universitetet i Uppsala, støtter denne undersøkelsen fullt ut, Og hevder at om man drikker alkohol, så endres kroppens sammensetning på måter myggen som liker. Svensken hevder også at myggen kan vite om du er full, fordi den leser kroppsspråk, og foretrekker å lande på personer som har et sløvt kroppsspråk. Så om myggen kunne uttale seg, ville den nok sagt som ordspråket: “Neida, du er ikke full – du er bare beautiful!!”

Er teorien om at fulle og KÅTE folk tiltrekker flere mygg bekreftet?

Ja, dette er vitenskap, mener Reidar Mehl, en insektsforsker ved Nasjonalt Folkehelseinstitutt. Han bekrefter dette med at fulle mennesker ofte har flere seksualferomoner i kroppen enn personer som er edru. Så er du BÅDE kåt og full, er sjansen størst for å bli stukket.

 

Man skulle vel tro at en mygg-ekspert burde ha bra peiling på alt når det gjelder mygg, og kunne gi ganske intelligente råd om hvordan man skal unngå myggstikk….men…

Den norske myggforskeren Mehl, har bare et tørt triks å komme med, som han synes virker best for å bli kvitt myggen;
- Gå inntil en annen person og spring deretter fort, da vil myggen kaste seg over naboen i stedet. Det må kalles et tyvtriks, men det virker, forsikrer Mehl.
Finnes det ikke et bedre råd enn å springe rundt som en tulling…? Men det er vel det de gjør de forskerne da, etter å ha inntatt et par pils for å se om de blir mer attraktive….

 

Men klasker du til, og dreper en surrete og ør mygg som er i ferd med å finne et festmåltid i kveld, så byr det ikke meg i mot; myggen suger nemlig bare blodet fordi den vil legge flere egg…og produsere flere blodsugere…og det er jeg ikke tilhenger av!!

Les mer her:
http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=68819

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00