Machomann – kom frem fra busken og vis deg!!

av Amalie_S  juli 5, 2009 at 5:20 pm (summazy) Stikkord:, , , , , , , ,

 

Vi applauderer!!!

Endelig er det bekreftet: Myke menn er ikke noe tess! 

Ordtaket: “Only the strong man will survive”
får endelig en ny mening igjen!

 

En svensk forsker har kommet til den konklusjonen at myke menn dukker under lettere enn skikkelige mannfolk. Det publiserer VG Nett i dag. En norsk forsker er skeptisk til forskningen og utfallet. Vedder på at han er en sånn super myk pingle mann, lik en seigemann.

Når skal samfunnet våkne opp og kreve macho-mannen tilbake??!?

60-70 årenes kvinnefrigjøring gjorde at mannen ble satt i baksetet, og førte til at kvinner i hopetall krevde at mannfolka skulle bli mykere, vise mer følelser osv. Var dette egentlig så urolig lurt?
Etter snart et halvt århundre med kvinners forsøk på å forandre mannens instikter og dressere de til å oppføre seg som rene apekatter, har vi fått så mye menn at norske kvinner snart spyr, fordi de er udugelige og rett og slett FOR myke.

Mange av mannfolka har ikke lenger bastante meninger, vet ikke hva de vil, vet ikke hvor de vil, og kan ikke ta tak i et tak når det trengs litt såkalt gammeldags mannskraft. Er det rart det er så mange kvinner som hevder de likegodt kan leve uten menn?

I denne forskningsstudien kom det frem at blandt myke menn hadde 40% av dem en psykisk diagnose, mot bare 3% i gruppen for machomennene.

Det er igrunn ikke så rart at myke menn sliter psykisk, når de er usikker på hva de vil, usikker på hvilken posisjon de har og usikker på hva de skal si, og når de skal si det. De har rett og slett mistet begrep om hvordan en mann skal være!

Nei, da var det sannelig bedre før da kjønnsrollene var klare og definerte, og det var mer forskjell på mann og kvinne. Gjennom faste normer visste kvinnen hva som hva forventet av henne, og mannen levde opp til forventningene om å ta ansvar, være sterk og litt macho. Nå til dags kan man være akkurat som man vil, og det forvirrer visst mannen. Da vet han ikke helt hvilken fot han skal stå på til slutt.

Dette har jeg faktisk diskutert mang en gang med mannfolk fra flere europeiske land. Det som er litt interessant her, er at mannfolk fra sydligere strøk i europa – på tross av religion – har sett på kjønnsutviklingen i Norge, og forkaster den. Der de kommer fra, det være seg Italia, Spania, Hellas eller Bulgaria, lever samfunnet ennå etter de gamle kjønnsinndelingene, og i disse samfunn har de ikke de samme problemene som i Norge, der det skal være så “fint” med likestilling blandt kjønnene.

Her har de klare kjønnsroller og forventninger fra de vokser opp. Alt fra de begynner å flørte med jentene og til de gifter de seg. Kvinnen blir hjemme og tar seg av barn og hjem, mannen tar ansvar og jobber hardt for å forsørge familien, fikser ting i hjemmet som er blitt ødelagt, er familiens overhode, beskytter familiens medlemmer, og holder styr på familien så de ikke mister respekt i samfunnet.

Sør-europeere river seg i håret og ler av de ville “Texas-tilstandene” i norske famileforhold.

De er helt rystet over at nesten halvparten av norske barn som fødes, ikke vokser opp med to foreldre i samme hjem, og mange får nesten ikke besøkt far i det hele tatt. Mor har tatt over makten i familiesammenhenger, og dette går ut over både mannen og barna. Og de fleste familier går i surr og rett over styr, fordi ingen vet hvem overhodet i familien er… Jeg siterer “I Norge leker dere famile, men aner ikke hva det er.”

Der mannen før var “Mannen i huset” med stor M, og alltid hadde det siste ordet, står det nå et hysterisk kvinnfolk som bruker trumfkortet “Du har ingen ting du skulle ha sagt! Jeg nekter å la meg undertrykke” så ofte hun kan.

Er det ingen som ser at til syvende og sist er det barna som taper?

 

Få inn de klare kjønnsrollene igjen så det ikke er tvil om hva som er en respektabel kvinne og et realt mannfolk!

Jeg tror jeg har flere kvinner i ryggen når jeg påstår at nok er nok. Det er nok flere kvinner enn vi er klar over som har innsett en viktig sak:
Vi trenger ikke flere søte myke seigemenn!
Det er nok av dem som det er – få machomannen tilbake!

Og bare så det er sagt: Man blir ikke machomann av å ha gigantiske muskler, sportsbiler eller store SUV’er. Det har noe med mannens holdninger og ryggrad å gjøre. En mann uten ryggrad er det samme som en vits, en “donkey” på speed som bare leker nikkedukke eller går å furter på rommet sitt så fort han blir sur. 

Det er en skam for samfunnet at mange mannfolk i dag ikke engang vet forskjellen på en hjulvisp og en drill! Eller ikke evner å tenke hverken praktisk eller logisk for å kunne finne en løsning, dersom han ikke har lest om problemet tidligere. Enden på visa blir som regel at kvinnemennesket må finne på no lurt som f.eks. en kjærringknute….Det er skikkelig usexy at en mann ikke kan skru sammen et IKEA-skap eller få fyr på bålet, og må ha hjelp av et kvinnfolk…

 

Det skal være tøft å være mann!
Et ordentlig mannfolk kan gjerne felle en tåre når ting blir tøft, men de sipper ikke!  Før i tiden ville man sagt at slike mannfolk var veike sveklinger, og man hadde ord som “Manndom” “Mannskraft” “Kjemp som en mann” og “Manndomsprøve” som ga en helt annen mening enn de har i dag.

 

 

Show som Manshow viser litt av skikkelig mannfolk, som drikker, raper, fiser og har skikkelige meninger om ting sett på fra en machomanns side. De er kanskje litt i overkant av og til, og overdriver i visse tilfeller, men essensen av skikkelig mannfolk – den er der så absolutt! Burde nesten vært opplæringsvideo for norske unge menn i den offentlige skolen slik at vi utdanner pysete guttevalper til å bli litt tøffere, mer vågale og mot til å utvikle sin manndom!

 

Dersom vi gjeninnfører de klassiske kjønnsrollene, vil mye av samfunnets problemer på hjemmebane løses. Det må settes et klart skille mellom likestilling når det gjelder arbeidsliv, og kjønnsrolleforvirringen blandt befolkningen. Likestillingskampen burde aldri ha fått rotet til kjønnsrollene, men holdt seg til det det først var snakk om; nemlig lik lønn for likt arbeid i arbeidslivet.

Jeg tror det vil begrense antall forvirrede individer som ender opp som psykiske pasienter i dette landet, både blant tenåringer som er usikker på seg selv, de rundt seg, og ikke minst fremtiden, og voksne mennesker som missforstår sin egen posisjon og begrensninger.

Er du helt uenig med dette, så oppfordrer jeg deg til å gi meg en klar definisjon på hva dagens mann og kvinne er. Hva er for eksempel idealmannen i dag? – og for hvem? Hvordan definerer du forskjellene på kjønnsrollene i dagens Norge? Eller er det meningen at vi skal bli agrononyme? Hva er fordelene med at vi alle blir like?

 

Dagens brum fra Amalie Skram

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=560510

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

3 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. sj sier,

  juli 5, 2009 at 6:06 pm

  Det e godt skrevet, og hvere mann i dag det er ikke enkelt:)) Det er det heller ikke får k vinner eller barn:)) Kem eg e , tja? Får og si det enkelt eg har fått det skriflig at eg ikke må være så direkte, da tar eg av!!! Eg e nok ei blanding av ild, jord og vann og litt luft :) )Vannmann

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. sillyme sier,

  juli 6, 2009 at 1:23 am

  Hmm…
  Jeg vil beholde likestillingen, men er da heller ingen furie som knuser mannfolk til frokost. Men du får heller ikke min respekt bare fordi at du er mann. Nope.

  Barn skal man ta vare på, uavhengig av om en eller begge av foreldrene jobber. Det beste er jo om barna slipper heldags barnehage hver dag hele uka, og SFO fra tidlig morgen til kl 17 hver skoledag. Men hvis begge jobber for å klare å dekke det nødvendigste, er det ikke så lett å få til, dessverre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Amalie_S sier,

  juli 6, 2009 at 7:47 am

  Som sagt i innlegget;
  det er ikke likestillingen innen arbeidslivet som er problemet, men hvordan kjønnsrollene mellom menn og kvinner sosialt og på hjemmebane blir rotet til.
  Det er snakk om slappe, bleike skygger av et kjønn som før var den dominerende, sterke og beskyttende. Litt sånn supermann og helt i barnas øyne.
  Kvinner har frarøvet mannen for mye makt, det de ikke tenkte på, var at tar du makten fra en mann, og han blir en nikkedukke, blir han mjuk som en softball, ryggraden forsvinner, og stoltheten deres svekkes.
  Dette er dessverre bare slik vi er laget…. Og tukler man med urinstinktene, ja da er man på feil vei spør du meg…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00