Roadtrip i Norge – spennende nok?

av Amalie_S  juli 8, 2009 at 8:54 pm (sommer) Stikkord:, , ,

Det handler ikke hvor langt du reiser, hvor lenge du blir borte, eller hvor mye penger du bruker. En ekte roadtrip skjer spontant, og ferden er oftest ikke planlagt. Målet er at turen blir til mens man reiser, og tilfeldighetene styrer hvor du ender opp med å sove til natten. Altså, hovedregelen er, for å sitere et kjent sitat fra et eller annet sted: “Expect the unexpected”.

Joda, å feriere i Norge er ikke billig, det kan bli dyrt selv med en roadtrip, men du behøver neppe å rane en bank eller drepe noen for å få det til!
Men ikke forvent å få hotellrom overalt hvor du kommer, om sommeren er det meste forhåndsbooket av feriegjester som planlegger destinasjonen minst et halv år i forveien.

Dersom du ikke har for høye forventninger, ikke er redd for moteller, B&B’s, hytter og kanskje til og med har med et telt, så er mye gjort. Med en god dose åpenhet og optimisme, kan det faktisk bli en morsom og opplevelsesrik tur – så husk å ta med fotokamera! (du vil komme til å angre bittert om du ikke foreviget hvordan dere løste alle de rare situasjonene som kom på veien!)
MÅ du absolutt ha en viss komfort og mer klær og ting og tang enn du får plass til i en reisebag, foreslår jeg at du leier en bobil…men det blir IKKE en tur som får samme sjarmen som en ordentlig roadtrip – da er dere på inpulsiv campingferie, etter min mening.. Begynner du å planlegge lengre enn en dag, ødelegger du hele idéen bak hva en roadtrip er..

Men hva er er de ti viktigste tingene man må ha med seg?
Hva bør en ekte roadtrip inneholde?
Hvem bør være med, og hvem kan du la bli igjen hjemme?

Her er noen tips til bilruter i Norge som nordmenn selv synes er verdt å få med seg: http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=567814

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00