Hvordan få lyst til å trene?

av Amalie_S  april 18, 2010 at 3:11 pm (helse) Stikkord:, , , , ,

Umotivert trenig kan bli et slit.

Umotivert trening kan bli et slit.

Mange føler trening er ubehagelig, et ork og et slit. Likevel sier mange at de går på treningssenter 3-4 ganger i uka, men får ikke resultater. Man ser de fort på treningssenteret; de ser umotiverte ut, trener lett og svetter minimalt, leser en bok eller tekster på mobilen mens de “trener”. Disse har kondis til å ta i litt mer. Men lysten er borte.

De aller fleste som kommer på treningssenteret kommer med ambisjoner om å “Bli slank og muskuløs på tre uker!”.

Faren er da at de tar litt for hardt i de første gangene for å komme igang, og ender opp med å synes at trening er ubehagelig og et slit.
Man mister helt motivasjon og interesse for trening, og ser det bare på som en “plikt” for å holde kroppen sånn i nogenlunde “shape”.

Men det finnes håp om en myk start som gir deg lysten tilbake…


trening motivasjjon“Mange jeg møter på et treningssenter kommer av gammel vane, som om de er på autopilot” skriver Nettavisen Side2.

Hehehe jeg har sett mange av disse – har du?

 

 

 

 

 

Sannheten er at MANGE HATER TRENING men ser det på en nødvendighet for å holde kroppen sunn, har ikke treningslyst og tvinger seg til å gjøre en innsats for ikke å få hengemage og geléstuss.

trening motivasjon 2Jeg må innrømme at jeg er av dem som trenger et realt spark i baken av og til for å komme igang med trening. Men det er ikke så lett når man synes det å starte opp er forferdelig ubehagelig og noe man ser på med skrekk og gru.

Så fikk jeg et godt tips om hvordan jeg skulle endre den tankegangen, og se lysere på det å trene selv om kondisen har dalt fordi jeg droppet treningen i flere måneder:

Starter du treningen litt for hardt i begynnelsen, kan dette skape et ubehagelig minne, og man forbinder ikke trening med noe bra.

Starter du treningen litt for hardt i begynnelsen, kan dette skape et ubehagelig minne, og man forbinder ikke trening med noe positivt.

Så har du “mista kondisen”, må du få den opp igjen FØR du begynner å trene skikkelig, så blir det ikke så ubehagelig eller vondt, og det går lettere å oppnå resultater senere og slik mister du ikke motivasjonen!

For dersom man har stoppet opp treningen og har kommet “ut av lage”, og er i skikkelig dårlig form, så er det kjeeeempetungt å komme i gang igjen og mange mister motivasjonen fordi de blir for anpustne.

Dette kan komme bl.a. av astma, at man tar i for mye med en gang, eller rett og slett at du har mista “kondisen”.

Jeg må innrømme jeg er en av dem som stoppet opp å trene, og etter en stund føler man at her må man komme igang igjen før man blir helt fiskepudding med gelérompe.

 

trening fat to fitMen da er det det da, at finner jeg frem til treningsskjemaet jeg brukte for et halvt år siden, så blir jeg helt “utpesa” etter 12-15 min fordi jeg kanskje har pusha for hardt, og det gjør vannvittig vondt både her og der…
Resultatet etter en slik treningsøkt er at jeg gruer meg til neste gang…
Og det føles om et HEVETES PINE…. men det fins HÅP!

For dette er tegn på at “kondisen” min er helt annerledes nå enn da jeg var i regelmessig treningsmodus.

trenings utstyr

Så tipset jeg fikk mot at oppstart på treningen blir som et mareritt, var at dersom jeg havnet i etterslep, og “kondisen” har dalt nesten ned til null:
- Følg kroppens rytme – ikke overdriv og pes deg ut – da vegrer du deg bare til neste treningsøkt
- Bruk den første uken, eller to, til å trene lett for å få tilbake kondis og god pusteteknikk
- 15 min er bedre enn ingenting i denne “opptrappingstiden”
- Gjør mest kondisjonstreningsøvelser (treningsinstruktøren hjelper deg med å finne riktige øvelser)
- Når du takler lett mosjonering, og du føler du har bedre kontroll på pusten, øker du lengden på treningsøkten og du kan trene styrke og utholdenhet, eller begynne skikkelig fettforbrenning-trening.

Få opp kondisen! Deretter er det lettere å begynne "fat-burning"!

Få opp kondisen! Deretter er det lettere å begynne "fat-burning"!

Jeg er ingen treningsekspert, men av erfaring; jeg lover deg – prøv en kort periode med lett trening for at kondisen skal komme tilbake, slik at du ikke faller i fella med å grue deg til neste trening – du mister nok ikke noe fett på den uka (eller to) men du kommer bedre igang og er mer motivert til en skikkelig treningsøkt dersom du har litt “kondis å gå på”!

 

 

Treningsinstruktører på treningssentere er veldig flinke til å hjelpe deg i gang, om du bare våger å fortelle dem om dine utfordringer med tanke på treningslyst, de har faktisk hørt dette før, så du er ikke alene, og en god trener forstår deg og dette problemet :)

En "oversized" strandhatt kan kanskje trekke oppmerksomheten bort fra kroppen...

En "oversized" strandhatt kan kanskje trekke oppmerksomheten bort fra kroppen...

Lykke til med treningen mot nok en bikini-sommer!
(og får du ikke drømmekroppen, så kan man kanskje gå til innkjøp av en “oversized” eller  fargerik solhatt i håp om at den trekker oppmerksomheten bort fra hengemagen og sideflesket ;)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00